Witamy w gronie przyjaciół grilla gazowego

Czy należysz do grona przyjaciół grilla, którzy świadomie wybierają grill gazowy? W takim razie jesteś w dobrym towarzystwie: z roku na rok rośnie liczba tych, dla których grillowanie na węglu drzewnym nie jest już jedyną prawdziwą i autentyczną metodą. Duże marki, takie jak Napoleon Grill , Broil King , BeefEater, Fire Magic i Burny zainicjowali prawdziwe przemyślenie dzięki swoim stylowym i niezwykle wszechstronnym grillom gazowym. Tradycje grillowania nie są wyryte w węglu i popiele, co udowadnia światowa rzesza fanów grilla gazowego. W Grill.de obserwujemy skokowy wzrost liczby fanów, zwłaszcza w Niemczech. Ponieważ gdy w ogrodzie sąsiada pojawi się okazały grill gazowy, ten grill wprawia w ruch reakcję łańcuchową. Najpóźniej w następnym sezonie grillowym do sąsiedniego domu wprowadzono grille gazowe.

Szybko, spontanicznie, bezpiecznie i czysto: grille gazowe mają mocne argumenty!

Wprawdzie nadal pozostają Niemcy, krajem grilla na węgiel drzewny, ale grill gazowy z potężnymi łodygami palników podchodzi - jako mobilny grill podczas grillowania lub wózek grillowy , jako instalacja Grill lub serce kuchni na świeżym powietrzu . Samo grillowanie osiągnęło nową jakość pod względem technik i różnorodności przepisów. Tematy takie jak palenie z palaczem z grilla lub przyprawianie specjalnymi pastami, takimi jak Magic Dust, nie są już uważane za egzotyczne. Dlatego logiczne jest czczenie innych idoli z grilla oprócz rusztu na żarzącym się węglu - na przykład grilla gazowego. Jest idealny, jeśli chcesz łatwo grillować bez długiego czasu przygotowania, jeśli chcesz zachować pełną kontrolę temperatury i ceni sobie bezpieczeństwo. Lista zalet jest jeszcze dłuższa, ponieważ jest mało uciążliwy dla dymu, uciążliwe zamiatanie popiołu jest całkowicie wyeliminowane i nie ma szkodliwych substancji. Ale co dla wielu jest decydujące: jeśli chodzi o aromat grilla, nowoczesne grille gazowe są absolutnie odpowiednie dla mistrzów grilla. Dzięki różnym funkcjom, takim jak szyny wędzarnicze, SmokeTubes, rożen, strefa sizzle, sideburner & Co, z grillem gazowym możliwe są fantastyczne dania z grilla,

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Grille gazowe 

Dlatego robimy to inaczej w naszym przewodniku po grillach gazowych zorientowanym na przyjemność: przekazujemy Ci całościową wiedzę na temat grillowania. Najpierw przedstawimy Ci ogromną różnorodność marek i wariantów, od małego grilla stołowego z palnikiem po ogromny grill gazowy z dużą powierzchnią do grillowania, w którym możesz umieścić całe prosię, jeśli masz na to ochotę. Dowiesz się, jakich kosztów możesz się spodziewać, zarówno w zakresie akwizycji, jak i bieżącej eksploatacji. Ponieważ istnieje wiele terminów technicznych dotyczących grilla gazowego, a także niezliczone oferty, patenty i nazwy producentów, zapewniamy również „pomoc dotyczącą słownictwa” online dotyczącą grilla gazowego. Jeśli lubisz szczegółowo badać grille w Internecie, ale wolisz sprawdzić swoje urządzenie do grillowania w prawdziwym życiu, a może również przetestować je przed zakupem: Oczywiście jest to nie tylko u nas możliwe, ale wręcz pożądane! W trybie offline możemy zaoferować Ci prawie każdy grill gazowy do dotknięcia na naszej wystawie. Wybierz jednego z naszych ekspertów i wypełnij go swoimi pytaniami. Uwielbiamy przekazywać naszą wiedzę i służymy radą i działaniem przy zakupie grilla. Ale teraz do faktów, które powinieneś wiedzieć o grillu gazowym.

Kamienie milowe w historii grilla (gazowego) aż do współczesnego grilla gazowego

Nie ma absolutnie pewnego dowodu, ale podejrzewamy, że grill gazowy to amerykański wynalazek. W krainie nieograniczonych możliwości grillowanie ma długą tradycję - ale nie jego pochodzenie. Już w XVII wieku rdzenni mieszkańcy Arawaków, mieszkający w Ameryce Południowej, zgodnie ze starym zwyczajem gotowali mięso na drewnianej ramie nad ogniskiem. Hiszpańscy zdobywcy odkryli, a następnie przejęli „barbacòa” - i grillowanie podbiło świat!

 

  • XVIII wiek: Grillowanie w grillu staje się popularne w Ameryce. Na południowym wschodzie panuje zwyczaj pieczenia przez kilka godzin dużych kawałków mięsa - często połówek wieprzowiny lub całych prosiąt. Z zachodu narodził się zwyczaj podawania różnych sosów do kawałków mięsa i używania dymu drzewnego do przyprawiania.
  • 1897/1921: Wynalazek brykietu jest błędnie przypisywany firmie Kingsford Products Company założonej przez Henry'ego Forda w 1921 roku. W rzeczywistości Ford szukał sposobu na recykling trocin z linii montażowych Modelu T i zaczął produkować brykiety. Ale w 1897 roku Ellsworth BA Zwoyer opatentował projekt brykietów z węgla drzewnego.
  • Lata 50 .: W okresie powojennym rozkwitł podmiejski styl życia, otwarte grille Brazier stały się znakiem rozpoznawczym podwórek. Zewnętrzny grill gazowy został wynaleziony na początku lat pięćdziesiątych przez Don McGlaughlin, właściciela Chicago Combustion Corporation (obecnie LazyMan). Te grille były sprzedawane jako „Open-Brand-Coal-Gas-Broiler” lub BROILBURGER. W 1954 r. Pojawiły się pierwsze mobilne grille gazowe oparte na konstrukcji McGlaughlina, wykorzystujące po raz pierwszy butlę z propanem o masie 20 funtów jako źródło paliwa.
  • 1952: George Stephen, spawacz w Weber Brothers Metal Works, denerwuje podczas grillowania, ponieważ mięso stale się pali, a popiół rozrzucany po podwórku w wietrzne dni. W 1952 roku przeciął metalową boję na pół. Używa go do budowy grilla w kształcie kopuły, używając górnej połowy jako pokrywy i dodając szczeliny wentylacyjne. W ten sposób ogień otrzymuje tlen, a ciepło może być rozprowadzane równomiernie. Dlatego rok 1952 uważany jest za rok narodzin grilla kotłowego i marki Weber, która rozkwitła w latach 70.
  • 1960: William G. Wepfer i Melton Lancaster z Arkansas Louisiana Gas Company rozpoczynają próbę zwiększenia sprzedaży gazu ziemnego. Mają zbudowany grill, który działa na propan butelkowy. Te pierwsze prototypy grilli gazowych są drogie, ale łatwe w użyciu. Wkrótce staną się nowymi ulubieńcami podwórka w Ameryce.
  • 1980: Bill Best zasłynął jako odkrywca technologii podczerwieni w grillach gazowych. Potrafi opatentować połączenie propanu i promieniowania podczerwonego. Daje zupełnie nowe możliwości precyzyjnego i równomiernego grillowania i jest z powodzeniem stosowany w gastronomii.
  • XXI w. Do dziś: Po wygaśnięciu patentu na podczerwień Besta, droga do produkcji mniejszych, znacznie tańszych grilli na podczerwień stała się otwarta. Od tamtej pory tym wariantem grilla gazowego zainteresowali się nie tylko kucharze, ale także prywatni grilla. Ogólnie rzecz biorąc, grill gazowy zyskuje na znaczeniu, nie tylko dlatego, że różne innowacje, które pojawiają się co roku na rynku, sprawiają, że wyniki smakowe są coraz bardziej przekonujące.

 

(Wszystkie) decydujące pytanie dotyczące grilla gazowego: Jaki jest aromat grillowanej potrawy?

Grill gazowy jest „klinicznie czysty” i bez smaku, tylko „prawdziwy” dym, który powstaje podczas spalania węgla, zapewnia prawdziwy smak grilla? Za tym stwierdzeniem stoi znak zapytania, ponieważ tradycjonalistyczny sposób myślenia od dawna jest przestarzały w czasach kadzidełek, rur wędzarniczych i peletów drzewnych w różnych pikantnych odmianach. Bezwarunkowa wiara w istotne zalety dymu węglowego utrzymuje się, chociaż smakosze grilla, którzy zadeklarowali się w teście, często nie potrafią rozróżnić, czy kawałek mięsa był gotowany na węglu, czy na grillu gazowym. Smak nie jest zatem argumentem nokautującym przeciwko grillowi gazowemu, nawet jeśli jest często używany jako taki. Zanim zdecydujesz się na grill gazowy oparty na samym smaku lub nie, zdecydowanie powinieneś był tego spróbować! Sprawdź sam, jak dobrze smakują kiełbaski, kotlety, steki, drób, wołowina i wieprzowina oraz oczywiście ryby i warzywa z grilla gazowego z odpowiednimi akcesoriami do wędzenia.

Grill gazowy a grill węglowy: zalety i wady

Jak już wyjaśniliśmy: nie należy podejmować kwestii wiary lub sumienia przy podejmowaniu decyzji o określonym rodzaju pożaru ani czuć się zmuszonym do przywiązywania się do pewnych tradycji. Grill gazowy może być lepszym wyborem dla Ciebie, ale są też tradycjonaliści grilla, których serca tylko rozpalają ogień, a iskry na dłuższą metę biją szybciej. Pod tym względem grill, który jest obecnie bardzo popularny wśród znajomych, niekoniecznie musi być dla Ciebie odpowiedni. Grill gazowy z pewnością Cię zainteresuje, jeśli nie jesteś zainteresowany rozpalaniem ognia, podgrzewaniem go przez długi czas, nadzorowaniem żaru i opróżnianiem zbiorników na popiół. I odwrotnie, oczywiście, staje się również butem. Jeśli wyżej wymienione czynności są dla Ciebie wyraźnie częścią grilla, Grill gazowy nie powinien znajdować się na krótkiej liście - chyba że wynajmujesz mieszkanie w centrum miasta i grillujesz na balkonie. W najrzadszych przypadkach właściciel i okolica zezwalają na grillowanie na węglu drzewnym. Ale wtedy, z konieczności, może naprawdę pojawić się przekonanie: wielu fanów grilla było zmuszonych być szczęśliwymi tylko przez okoliczności zewnętrzne i teraz dobrowolnie jest zapalonym grillem gazowym.

Przeciw grillowi gazowemu mówi:

  • Aromat węgla drzewnego nie występuje automatycznie
  • wyższa cena
  • często ograniczona mobilność
  • bardziej skomplikowane technicznie, a zatem bardziej wrażliwe
  • prawdopodobnie zajmujące dużo miejsca zakwaterowanie i przechowywanie butli gazowych

Zalety grilla gazowego to:

  • Szybko gotowy do użycia, więc świetnie nadaje się do spontanicznego grillowania
  • wygodne i odpowiednie dla początkujących dzięki regulacji temperatury
  • czyste, bez znaczącego zanieczyszczenia dymem i popiołem
  • wszechstronny pod względem możliwych metod przygotowania i gotowania
  • większe bezpieczeństwo w porównaniu z innymi rodzajami oświetlenia
  • dużo dodatkowego wyposażenia i przydatnych akcesoriów
  • szczególnie wersje ze stali nierdzewnej są bardzo łatwe do czyszczenia

Lista zalet i wad grilla gazowego ma na celu jedynie przybliżony przegląd i nie jest kompletna. Zarówno my, jak i Ty, możemy wymyślić wiele innych powodów, aby znaleźć jedną lub drugą metodę dobrą i ją faworyzować. Jeśli chodzi o mobilność, wiele się wydarzyło z grillem gazowym, na przykład dostępne są kompaktowe wersje rolkowe, które również bardzo dobrze nadają się do biwakowania. Mała uwaga na temat bezpieczeństwa: grillowanie nigdy nie jest całkowicie bezpieczne ani nieszkodliwe, ale ryzyko poparzeń i innych obrażeń można zminimalizować. Warunkiem bezpiecznej obsługi jest znak CE w połączeniu z przestrzeganiem wszystkich wskazówek bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi grilla gazowego. Ważne jest, aby ustawić i zmontować dokładnie zgodnie z instrukcjami i prawidłowo je ustawić. Grill gazowy wymaga stabilnego ustawienia na równej powierzchni. Jeśli przestrzegasz wszystkich przepisów bezpieczeństwa, obsługa grilla gazowego jest bezpieczniejsza niż praca z otwartym ogniem.

Co zrobić z butlą gazową?

Podczas grillowania butelka stoi pionowo i jest podłączona do grilla gazowego bezpieczną linią. Ze względu na możliwe ryzyko wybuchu butli z gazem nie wolno parkować w zamkniętych pomieszczeniach. Optymalnym miejscem przechowywania jest obszar chroniony na zewnątrz, gdzie butla z gazem może być umieszczona w zacienionym, chronionym przed mrozem miejscu. Do grilla gazowego dostępne są specjalne w pełni ocynkowane butle ze szczególnie ekonomicznym propanem klasy premium do grillowania (5 kg, 8 kg, 11 kg), które nie są tak duże jak konwencjonalne butle gazowe.

Grille gazowe - przegląd różnych typów

Do tej pory ogólnie wspominano o grillach gazowych, ponieważ praca z gazem jest kluczową cechą, która łączy wszystkie grille gazowe. Jednak nie ma dwóch identycznych grilli gazowych; Istnieją różne konstrukcje, od prostych do profesjonalnych, które różnią się nie tylko szczegółami, takimi jak zapłon i kontrola temperatury. Wszyscy producenci marek opracowali własne, w niektórych przypadkach opatentowane, systemy dostosowujące asortyment swoich grillów do potrzeb konsumenta. Cała gama grilli gazowych jest przeznaczona do użytku profesjonalnego w branży hotelarskiej. Ale lokalizacja grilla gazowego odgrywa również ważną rolę w przypadku grilla hobbystów. Przecież to robi różnicę, czy mieszkasz w domu jednorodzinnym, w szeregowcu, czy w wynajmowanym mieszkaniu iz grillem gazowym na balkonie, grill na tarasie lub w ogrodzie. Ważne jest również, aby zastanowić się, jak często i dla ilu osób korzystasz z grilla gazowego - średnio w ciągu roku. Czy jesteś kreatywnym grillem, który nie tylko zna kilka przepisów, ale także chce korzystać z grilla gazowego na różne sposoby? Konstrukcja jest również decydującym kryterium, ponieważ możesz wybierać między następującymi wariantami grilla gazowego:

  • Grill wolnostojący: Konstrukcja wolnostojąca to jeden z klasyków. Grill gazowy w sezonie grillowym ma swoje stałe miejsce w ogrodzie lub na tarasie. Prawie zawsze dostępne są dopasowane akcesoria, takie jak osłona chroniąca przed wilgocią i zimnem, dzięki czemu wolnostojący grill jest faktycznie na zewnątrz przez cały rok i może być używany w sposób ciągły.
  • Grill kulkowy: Przede wszystkim producent Weber Grill spopularyzował okrągłe grille, które po zamknięciu pokrywki przypominają kulę. Wiele grilli kuchennych to grille na węgiel drzewny z. B. Weber lub tańsze modele Tepro lub Enders. Ale są i takie na gaz, między innymi Webera, Outdoorchefa i Landmanna.
  • Wózki do grilla Wózki do grilla gazowego to mobilne mini kuchnie grillowe, które można łatwo przenieść na miejsce użytkowania i tam umieścić dzięki zamykanym rolkom. Te grille gazowe są zwykle wyposażone w szafki dolne i mają praktyczne miejsce do przechowywania.
  • Wbudowany grill: Wbudowany grill gazowy jest używany głównie w kuchniach ogrodowych i gastronomii. Rozmiar i wydajność są różne, w zależności od tego, czy są używane przez grille hobbystyczne, czy przez profesjonalnych kucharzy. Grille do zabudowy wykonane są głównie z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
  • Palacz: Zwykle palacz z grilla jest opalany węglem lub drewnem. B. El Fuego odnosi się również do niektórych modeli grillów gazowych jako palaczy. Jest to trochę mylące, ponieważ tylko użycie pelletu z grillem gazowym BBQ tworzy dymny aromat.
  • Grill stołowy: Mały grill stołowy może być również zasilany gazem. Niezależnie od podłączenia zasilania oferuje z. B. na wakacjach wygoda i inne zalety grilla gazowego - szczególnie precyzyjne, równomierne gotowanie.

Budowa i funkcja: Jak zbudowany jest typowy grill gazowy?

W przeciwieństwie do grilla na węgiel drzewny, ciepło w grillu gazowym jest wytwarzane przez spalanie gazu (propanu lub butanu), który jest zwykle dostarczany przez butlę gazową. W branży gastronomicznej dostawa gazu czasami odbywa się również przez połączenie gazowe. Paliwo przepływa przez rury pod rusztem lub płytą grillową, a następnie jest zapalane. Iskrę zapłonową można generować klasycznie (z zapalniczką / zapałką) lub naciskając przycisk (technologia piezo), dopływ gazu można regulować za pomocą zaworu. W zależności od liczby zainstalowanych palników gazowych - standardowo od jednego do sześciu palników - można utworzyć kilka stref temperaturowych. Jeśli jest również dostępna pokrywa, można również przeprowadzić grillowanie pośrednie, duszenie, pieczenie i pieczenie, dzięki czemu rozprowadzanie ciepła w grillu gazowym działa podobnie jak w piecu konwekcyjnym. Profile metalowe chronią palniki i zapobiegają kapaniu smaru do płomienia. Zamiast tego jest gromadzony w małym pojemniku. W niektórych grillach gazowych kamienie lawy magazynują ciepło i uwalniają je po zgaśnięciu płomienia.

Grille gazowe są dostępne w różnych rozmiarach: od małych grilli do steków po ogromne grille przemysłowe, które mogą grillować mięso dla stu lub więcej osób. Większość grilli gazowych jest zaprojektowana jako wózki grillowe. W tych konstrukcjach grill jest przymocowany do ramy koła, która utrzymuje zbiornik paliwa. Stoliki boczne i inne praktyczne akcesoria często należą do ramy koła. Aktualnym trendem w grillach gazowych są dodatkowe palniki promieniowania podczerwonego z tyłu obudowy grilla. Te promiennikowe palniki zapewniają bardzo równomierne przenoszenie ciepła przez palnik i są również idealne do zastosowania na przykład w poziomym rożnie. Większe kawałki wołowiny i wieprzowiny, a także całe kurczaki są następnie gotowane przymocowane do metalowego szpikulca, który jest obracany przez silnik elektryczny. Mniejsze kawałki mięsa grilluje się w okrągłym metalowym koszyczku, który nasuwa się na szpikulec. Trendem w grillach gazowych są płyty grillowe (grille z płaskim blatem), które do tej pory znajdowano głównie w gastronomii i które coraz częściej odkrywają dla siebie grille prywatne.

Po tej fundamentalnej decyzji należy rozważyć dalsze kwestie:

Czy palniki boczne są dla Ciebie ważne na grillu gazowym? Za pomocą tych w większości bezstopniowo regulowanych palników, które są przymocowane z boku poza strefą grilla, żywność można utrzymywać w cieple lub podgrzewać. Palniki boczne są bardzo praktyczne w menu grilla, ponieważ ułatwiają równoległe przygotowywanie i przygotowywanie przystawek bezpośrednio na grillu gazowym.

Czy Twój grill gazowy powinien mieć backburner? 


Do rożna często używa się specjalnego palnika przymocowanego z tyłu grilla gazowego, czyli tylnego palnika. Wszystkie rodzaje szaszłyków można grillować i gotować szczególnie soczyście na grillu gazowym.

Jak duży powinien być grill?


Nie należy lekceważyć kwestii miejsca na potrawy z grilla. Duże rodziny potrzebują oczywiście zupełnie innych wymiarów grilla gazowego niż osoby samotne czy pary. Nawet te niekoniecznie są dobrze zalecane w przypadku kompaktowego modelu. Jeśli grill gazowy jest często używany podczas imprez z przyjaciółmi, pojemność poniżej 2500 cm² może już nie być wystarczająca.
Z jakiego materiału powinny być wykonane kratki grillowe? Należy rozróżnić warianty ze stali nierdzewnej, żeliwa i emaliowanych. Kształt może się również zmieniać, tak jak ma to miejsce w przypadku kratek Napoleona w kształcie fal, które są znane z tworzenia apetycznych oznaczeń na grillowanych potrawach.

Jaką moc wyjściową powinien mieć Twój grill gazowy?


W zakresie poniżej 10 kW zaczyna się od grilla gazowego, od 10 kW do nieco poniżej 20 kW moc jest całkiem przyzwoita i naprawdę sprowadza się do ponad 20 kW. Niektóre modele profesjonalne pracują nawet na pełnym gazie z mocą ponad 30 kW.
Czy Twój grill gazowy powinien mieć palnik na podczerwień? Palniki na podczerwień lub gorące są używane do krótkotrwałego osiągnięcia tak wysokich temperatur, że pory mięsa natychmiast się zamykają, a wnętrze potrawy pozostaje soczyste.

Cenisz sobie gorącą płytę lub linie zapachowe?


Niektóre grille gazowe są już wyposażone w takie akcesoria, inne można doposażyć, niestety odpowiednie gorące kamienie lub listwy zapachowe nie są dostępne w niektórych modelach.

Wolisz konkretnego producenta?


Liczba producentów jest trudna do opanowania. Campingaz, Landmann & Co są teraz dostępne w dyskontach, takich jak sklepy ze sprzętem Lidl czy Obi. Jak zapewne już zauważyłeś, w Grill.de koncentrujemy się na markach, które absolutnie nas przekonują. Nie uznajemy kompromisów, a prawdziwa jakość, warunek zabawy przy grillowaniu, zaczyna się dopiero w pewnym przedziale cenowym. Jeśli chodzi o grille gazowe, to jesteśmy zdeklarowanymi fanami Napoleon Grill, BeefEater i BroilKing. W naszym sklepie posiadamy również inne topowe marki takie jak Weber Grill. Oznacza to, że jeśli przegapisz konkretny grill gazowy w Internecie, koniecznie zapytaj! Być może jest na naszej wystawie lub wkrótce będzie w ofercie online.

Podjęcie wszystkich tych decyzji online jest oczywiście trudniejsze niż przeszukiwanie naszej wystawy, na której można zobaczyć bezpośrednie porównanie, a nawet wykonać jeden lub drugi test na miejscu. Jesteśmy jednak pewni, że nasze porady online już wskażą kierunek w najważniejszych pytaniach decyzyjnych. A jeśli jesteś tylko w drodze, dżungla grillowa zniknie. W pewnym momencie przychodzi moment, gdy zobaczysz grill gazowy w naszym sklepie, przyjrzyj się naszej typizacji, opisowi produktu i być może także opiniom klientów i podejmij przemyślaną decyzję: grill gazowy i nikt inny nie powinien nim być .

Jaka ranga i nazwa na scenie grilla gazowego: grill gazowy Napoleon, Broil King i BeefEater

Jeśli chodzi o grille gazowe, Napoleon jest synonimem superlatywów z grilla: jeśli chodzi o technologię, wydajność, projekt, serwis i gwarancję, Kanadyjczycy zajmują najwyższą pozycję. Chętnie polecamy grille gazowe Napoleona z pełnym przekonaniem. Broil King to kolejna kanadyjska marka, która nam się podoba. Naprawdę doceniamy system grilla z bardzo dużą osłoną grilla i ręcznie wykonaną jakość grilli gazowych, które uzupełniają się w znaczący sposób. Producent BeefEater udowadnia, że Australijczycy również wiedzą, jak budować wysokiej jakości grille gazowe. Jest znany na całym świecie ze swoich mocnych, solidnych grilli w stylowym, ale funkcjonalnym designie.

Preferowany materiał na grill gazowy: stal nierdzewna

W przypadku grilla gazowego preferowanym materiałem jest stal nierdzewna, a następnie stal emaliowana, przeważnie czarna, w znacznej odległości. Inwestycja w urządzenia ze stali nierdzewnej jest wyraźnie wyższa, ale w dłuższej perspektywie opłaca się z punktu widzenia profesjonalnych grillów i ambitnych grilla hobbystów. Dla profesjonalisty nie chodzi tylko o wygląd. Oprócz eleganckiego wyglądu stal nierdzewna ma wiele zalet: Materiał jest lekki, nie rdzewieje, a zatem nie wymaga konserwacji, jest trwały, łatwy w utrzymaniu, higieniczny i neutralny dla żywności. Powinieneś wiedzieć, że nawet przy urządzeniach ze stali nierdzewnej nie WSZYSTKIE elementy (np. Okap, półki boczne, panele sterujące, szafki dolne) są automatycznie wykonane ze stali nierdzewnej. Proszę zwrócić uwagę na to, który materiał jest używany, gdzie: To ostatecznie wyjaśnia różnice w cenach grilli gazowych ze stali nierdzewnej.

Kup lub zamów grille gazowe

Jeśli masz już stosunkowo precyzyjne wyobrażenie o swoim przyszłym grillu gazowym, nasz portal informacyjny oferuje najwygodniejszy sposób: wyszukujesz według określonych kryteriów, filtrujesz właściwy, czytaj wszystkie informacje o grillach, które wchodzą pytanie - a następnie znajdź swój wybór.

Teraz wszystko, co musisz zrobić, to znaleźć lokalnego sprzedawcę grilla i odwiedzić profesjonalistów w celu uzyskania porady:

Wykonaj test grilla gazowego!

Jest wiele powodów, dla których warto odwiedzić salon grillowy. Z jednej strony spotkasz tam zespół pasjonatów grillowania. Z drugiej strony można tam porozmawiać o zakupach i na miejscu powąchać sporo grillowych smaków. Czy poszukiwanie odpowiedniego grilla gazowego zajmowało Cię długo, ale po prostu nie mogłeś zdecydować, który zamówić? Budzisz się w nocy i marzyłeś o klasycznym czarnym grillu gazowym, palarni gazowej lub przewymiarowanej butli gazowej?

W takim razie czas na fachową poradę!

Z pomocą Twojego wyspecjalizowanego sprzedawcy możesz dokonać profesjonalnych porównań i wkrótce będziesz mógł przespać całą noc z grillem gazowym swoich marzeń. ;)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl